30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
ZangInstallatiesSpeakersMixersMicrofoonsVersterkersKabelsStandaardsZang Apparatuur

Zanginstallatie Advies: Welke? Kopen of Huren?

Zanginstallatie advies van de professionals van Zang-Installatie.nl. Veel vragen komen zowel telefonisch en per email over zanginstallaties. Vaak is dit toch een onderwerp waar natuurlijk de meeste zangers, zangeressen en muzikanten niet heel bekend mee zijn. Vooral vragen over welke welke zanginstallatie te kiezen voor een specifieke situatie? Is het handiger of voordeliger een complete PA set te kopen of te huren? Wat heb ik verder nodig, en waarop moet ik letten? Hierbij een kort overzicht om je alvast op weg te helpen en over dingen als zanginstallatie formaat, draagbaarheid, uitbreidingsmogelijkheden, extra benodigdheden na te kunnen denken zodat je of zelf een keuze kunt maken, of ons natuurlijk om gericht advies te kunnen vragen.

Vermogen van een zanginstallatie

Het vermogen van een zanginstallatie hangt direct samen met wat je er mee wil doen. Zo is een kleine installatie prima geschikt voor kleine ruimtes. Maar kan ook nog prima voor grote zalen zijn als het er niet rumoerig is en de muziek/zang niet hard hoeft te staan. Voor grote zalen en buitengebruik heb je weer meer vermogen nodig dan in kleine ruimten omdat daar het geluid als het ware weggezogen wordt.

Daarnaast staat het vermogen in directe relatie met wat je er mee wil gaan doen. Bijvoorbeeld alleen zang versterken, of ook instrumenten of muziek via een laptop of CD speler versterken.

Draagbaarheid van zanginstallaties

Mocht je een zanginstallatie mee op pad nemen, bijvoorbeeld omdat je vaak optredens hebt, kies dan voor lichtgewicht speakers, en let op het formaat. Meestal kun je dan nog een prima zanginstallatie vinden. Maar dan kan deze tenmiste wel in het busje of de auto mee. Zeker niet onbelangrijk.

Uitbreidingsmogelijkheden

Een zanginstallaties kopen doe je niet 10 keer per jaar. Hij moet mooi wat jaartjes meekunnen. Dus ook nog te gebruiken zijn mocht je in grotere zalen gaan spelen, of meer microfoon ingangen nodig hebben vanwege uitbreiding van de groep/band/gezelschap. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat in kleine locaties bepaalde instrumenten zonder versterking via de PA kunnen, maar in grotere zalen toch extra versterking nodig hebben. Dit betekent dus en meer vermogen van je zanginstallatie/PA en meer ingangen.

Extra benodigdheden

Meestal bestaan de extra benodigdheden vaak uit

zangmicrofoons
microfoon kabels
speaker kabels
microfoonstandaards
verlengkabels
stroomhaspels

Misschien niet je directe gedachte bij een zanginstallatie, maar zonder kun je toch zeker niet. Houdt hier dus ook rekening mee met je budget. Dit kan toch al snel 10-30% van de kosten zijn van een complete zanginstallatie. Voordelige microfoons standaards en kabels kunnen nogal schelen. Hierbij wat suggesties

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 Zang-Installatie.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.