30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,Webwinkelkeur,pinnenbij aflevering,paypal
id: - 0 -
ZangInstallatiesSpeakersMixersMicrofoonsVersterkersKabelsStandaardsZang Apparatuur

Microfoon Filter

   Microphone Filter

Omschrijving

Voor microfoons zijn er verschillende soorten filters. Zo zijn er akoestische en echo filters, pop filters tegen te harde plosieve geluiden en sis geluiden. en plop kappen of windscreens tegen en ruis en wind geluiden.

Echo schermen, Akoestische Filters, Akoestisch Foam

Reflectie schermen of akoestische filters worden meestal in de buurt of achter de microfoon geplaatst. Deze zij vooral bedoeld om de microfoon af te schermen tegen andere geluiden in de ruimte. In een studio, of home studio, is dit meestal om slechte echo te voorkomen of te verminderen. En op een podium om te zorgen dat een microfoon afgeschermd wordt voor andere instrumenten. Als je bijvoorbeeld een microfoon bij een gitaar versterker hebt staan wil je bijvoorbeeld voorkomen dat deze microfoon die bedoeld is om de gitaar te versterken niet ook allemaal drum geluiden gaat versterken.

Pop Filters

Pop of plop filters worden in de studio gebruikt om plosieve geluiden te filteren in het opgenomen geluiden. Deze plosieven geluiden zijn vergelijkbaar met een explosie. De enorme luchtdruk van een explosief geluid zoals een P of een B verpesten meestal een goede opname, en verminderen de kwaliteit van de geluidsopname. Deze plosieve geluiden hebben zelf weinig klank en veel luchtdruk. Een goed pop filter zorgt er dan voor dat deze luchtdruk gefilterd wordt en de klank wel doorgelaten wordt, maar de luchtdruk veel minder

Plop Kappen/Windscreens

Plop kappen en windscreens zijn er in alle maten en vormen. Van smal tot dik en van lang tot kort. Windscreens zijn stukje schuim die over en microfoon geschoven worden. Deze werken net zo als een pop filter, alleen nog veel harder/beter. Ze zijn dus eigenlijk een veel beter filter. Maar hebben voor studio gebruik ook weer een nadeel. Ze hebben ook meer effect op de klank. Voor live muziek en radio is dat effect minder erg. Maar bij een professionele studio geluidsopname is deze klank vermindering niet prettig.

Meer Interessante Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2019 Zang-Installatie.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com Webshops
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door Project XL - CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7654PJ Enschede. KvK 08086825 Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.